Workshop “Respectvol ondersteunen”

Een workshop in klasverband voor studenten in een dienstverlenende opleiding

Praktijkgerichte workshops in klasverband

W.I.V. verzorgt in klasverband en ter plaatse bij u op school praktijkgerichte workshops voor leerlingen/studenten in onder meer de volgende opleidingen: jeugd- en gehandicaptenzorg, leefgroep- of internaatwerking, bachelor orthopedagogiek, gezinswetenschappen, readaptatiewetenschappen, bejaardenzorg, gezins-en bejaardenhulp… Deze workshops worden ook gegeven voor twee of drie klassen samen.

Praktijkgericht

Ronny Dierendonck heeft een uitzonderlijke ervaring in de ondersteuning van mensen met een (verstandelijke) beperking en geeft reeds jaren cursus in de ouderenzorg. Hij stemt de inhoud volledig af op de specifieke opleiding waarvoor hij een workshop verzorgt. Door zijn jarenlange praktijkervaringen weet hij leerlingen te boeien met doorleefde situaties.

Thema’s

Respectvolle ondersteuning is hét grote item waaraan hij ­diverse thema’s ophangt. Zoals onder meer kritische zelfreflectie, persoonlijke attitudes, omgaan met en loslaten van eigen normen en waarden, ondersteunen i.p.v. begeleiden, de eigen groeikansen, …

Resultaat

Op het einde van deze workshop beschikt iedereen over een reeks ‘kapstokken’ waarmee men daadwerkelijk aan de eigen attitudes kan sleutelen.

Unieke werkwijze

De werkwijze is verrassend: geen saaie lezingen, maar boeiende werkvormen waardoor de aandacht blijft vanaf het begin tot het einde. Binnen een veilig kader worden de deelnemers actief bij het programma betrokken. Er is ruimte voor openheid, humor en ernst!

Begeleiding workshops

Ronny Dierendonck staat in voor de begeleiding van deze workshops. In deze folder tref je meer achtergrondinformatie over hem aan.

Duur van de workshops – groepsgrootte

Een workshop duurt één of twee dagdelen. Samen met de opdrachtgever bepalen wij het begin- en einduur. De groepsgrootte kan variëren van 10 tot 40, mits de werkruimte dit toelaat.

Ruimte – materiaal

Er is een ruimte nodig, waar de stoelen bij voorkeur in rijen of in een kring staan. We hebben 5 tafels nodig om het materiaal dat wij zelf meebrengen, op te plaatsen.

Kostprijs

Een workshop van één dagdeel kost €150. Twee aanéénsluitende dagdelen kosten €235. Verplaatsingskosten: €0,35 per kilometer. De materiaalkost per deelnemer bedraagt €1,50. Voor dit bedrag krijgen de deelnemers een uitgebreid info­pakket.

Garantie

Wij willen tevreden klanten. Daarom deze keiharde garantie: ‘Niet tevreden? Dan sturen wij geen factuur’.

Meer info?

Vul het contactformulier in
of telefoneer naar 0475 322 984