Motivatie en arbeidsvreugde

Het waarom van deze workshop

‘Er is te weinig tijd om ons werk goed te doen’, ‘De cliënten zijn vaak veeleisend en ondankbaar’, ‘Er is weinig tijd om met de cliënten te praten’, ‘We moeten steeds meer doen in minder tijd’, ‘ De administratieve rompslomp neemt toe’, ‘Vaak voel ik mij gestresseerd’ en ‘Door de werkdruk ben ik bang om fouten te maken’ zijn vaak gehoorde opmerkingen op de werkvloer.

De druk op het personeel neemt toe en dit gaat ten koste van de sfeer en het enthousiasme. Er is onderling geklaag waardoor de negativiteit toeneemt. Uiteraard zijn de cliënten hier het slachtoffer van: de minder goede sfeer straalt immers op hen af en creëert onbehagen.

In deze workshop gaan we niet in op de bezuinigingen en het waarom van de werkdruk; deze dienen op andere niveaus besproken en behandeld te worden. De cursisten ervaren echter dat een goede sfeer een win – win is voor alle partijen: personeel, cliënten en netwerk worden er beter van. Een goede sfeer lost de problemen niet op, maar de werkomgeving wordt voor iedereen stukken aangenamer. We laten de spiraal van negativiteit los en komen terecht in de opwaartse spiraal van positiviteit. We leren anders te kijken en te handelen. Ondanks werkdruk en andere problemen zijn we optimistisch. Familieleden en verwanten voelen dit aan, waardoor het voor hen des te aangenamer is om op bezoek te komen. Dit alles is niet moeilijk: gewoon de bereidheid om er mee te starten. Deze workshop geeft je de nodige zuurstof en een stevig duwtje in de rug!

Inkleding

De visualisatie en de verrassende methodieken zijn belangrijke troeven in deze workshop. Het kader waarmee we werken is een tocht naar de Himalaya waarin de sherpa’s essentieel zijn. Het is een boeiend verhaal waarin de deelnemers hun eigen werksituatie herkennen!

Resultaten

De resultaten na zo’n sessie zijn opmerkelijk:

  • de deelnemers gaan enthousiast terug aan het werk;
  • de collegialiteit verbetert;
  • de deelnemers kunnen beter relativeren;
  • de sfeer in het algemeen verbetert;
  • de deelnemers beschikken over een aantal tools om gemakkelijker met moeilijke situaties om te gaan.
Reacties van de cursisten

Hierbij enkele reacties van cursisten die aan één van de vele workshops van Ronny Dierendonck deelnamen:

‘de tijd is voorbij gevlogen’, ‘ik zie altijd tegen bijscholingen op, maar ditmaal was het anders’, ‘Ronny is een goed verteller’, ‘de afwisseling in methodieken sprak mij erg aan’, ‘hier steek ik veel van op’, ‘fantastisch om op die manier met collega’s aan de slag te gaan’, ‘zeer duidelijke voorbeelden’, ‘praktijkgericht’, ‘Ronny weet mensen te begeesteren’, ‘voor herhaling vatbaar’.

Formule

Het betreft een in company aanbod d.w.z. dat deze workshop in uw voorziening verzorgd wordt of in een door jouw gekozen locatie.

Vervolgworkshop

Indien gewenst kan er een vervolgworkshop op maat aangeboden worden.

Begeleiding

Ronny Dierendonck, afgevaardigd bestuurder van het Werkcentrum voor Internationaal Vormingswerk (W.I.V.) verzorgt deze workshop. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring als trainer in de zorg (ouderenzorg, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, mensen met een niet aangeboren hersenletsel, ziekenhuizen), alsook in organisaties die ondersteuning bieden aan mensen met een hulpvraag.

Zijn aanpak is ronduit verrassend: interactief, doorspekt met humor, bijzondere werkvormen en zeer toegankelijk. Geen saaie lezingen, maar heel veel afwisseling. Na zo’n workshop gaan de deelnemers vol energie terug aan het werk!

Duur

De workshop duurt 3 à 3 ½ uur.

Groepsgrootte

Het aantal deelnemers kan variëren van 8 tot 30, mits de werkruimte voldoende groot is. De deelnemers zitten in een kring en er is nog voldoende plaats om in subgroepen te werken.

Wanneer

Een sessie kan in de voormiddag, namiddag of avond plaatsvinden. De cursusruimte dient anderhalf uur voor aanvang toegankelijk te zijn voor Ronny Dierendonck. Hij verwacht een helpende hand bij het uit- en inladen.

Kostprijs

De kostprijs voor één workshop (een voor- of namiddag of een avond) bedraagt €500,00. Twee aaneengesloten sessies kosten €900,00.
Materiaalkosten: €1,50 per persoon.

Indien de afstand groot is of de kans op file reëel, overnacht Ronny Dierendonck de avond voordien in een hotel in de om- geving. Hiervoor brengen we maximum €75,00 in rekening. Verplaatsingskosten (te rekenen vanaf Gent): €0,35/km.

Contact/afspraken

U kan mailen naar info@wiv.be of
Ronny Dierendonck telefonisch contacteren op 00 32 475 322 984.

U kunt de folder hier downloaden.